Op naar Tours - Reisverslag uit Larçay, Frankrijk van Ben Hans of Theo - WaarBenJij.nu Op naar Tours - Reisverslag uit Larçay, Frankrijk van Ben Hans of Theo - WaarBenJij.nu

Op naar Tours

Blijf op de hoogte en volg Ben Hans of Theo

03 Juli 2013 | Frankrijk, Larçay

Een rustdag, wat doe je dan? Omdat wij in gewone bedden sliepen in plaats van op onze matjes, blijf je in de ochtend langer liggen. Als Hans later ooit beweerd dat ie slecht slaapt, dan op bed laten liggen van 07.00 tot 09.30, dan slaapt hij als een os. Daarna op naar de wasserette ieder met zijn volledige bezit, behalve wat wij aanhebben dan en ik weet dat was voor sommige heel weinig, een t-shirt en een korte broek. Gelukkig was het fris en motregende het. Na een geslaagde aanval hebben wij bezit genomen van de volledige wasserette en al heel snel draaiden er twee wasjes voor drie personen. Één persoon hield de wacht en de overige twee gingen een ontbijtje scoren, met al die bakkertjes is dat geen grote opgave. Na de was, drogen, de aparte loopshirts mochten niet in de droger, maar de rest hup erin en draaien met die bende. Nadat alles droog was hebben wij ons weer gemeld bij onze slaapplaats. Vanwege de geslaagde snelle actie, hadden wij tijd over om ons even in te lezen in allerlei vakliteratuur. Hierna zijn wij de stad ingegaan om een stempel te halen en waar kan dat beter dan in de basiliek. Hier wisten zij al van onze komst, want op vertoon van onze stempelkaart werd er direct de juiste tampon tevoorschijn getoverd. Goh, zo hou je tijd over op je rustdag. De groep heeft zich toen gesplitst er waren er twee die cultureel wilden doen en één boodschappen en bier drinken.
Orléans is een schitterende stad, er wordt nog gewerkt aan het plein waar Jeanne staat, maar alle overige straten en pleinen zijn opgeknapt. Het is een pareltje, zelf de straatjes achteraf, waar vaak de armoede tot uiting komt, delen in de uitstraling. Prachtige gebouwen, schone straten, groot winkelhart een aanrader. Tegen theetijd ontmoeten wij elkaar weer voor Lafayette. Op een van de pleintjes genieten wij van koffie en muziek van koperen blaasinstrumenten. Hierna hebben wij nog even gerust voor wij tapas zijn gaan eten.
Dan weer op pad, de zon schijnt fantastisch als wij Orléans verlaten en om 08:10 uur met 21 graden weten we dat het een warme dag gaat worden. Wij lopen naar Beaugency en het mag gezegd worden door een schitterende omgeving en natuur, het is wel correct dat de vallei van de Loire tot het wereld erfgoed behoord. Tijdens het lopen een ontmoeting met twee fietsers uit Zwolle die in ons hun eerste Camino wandelaars tegen komen. Laat in de middag bereiken wij onze camping. Het blijkt een doorgangscamping te zijn, maar goed geoutilleerd. Leuk contact met mensen die op de fiets of per auto hier neerstrijken op hun weg naar het zuiden. Zo leuk dat wij de volgende ochtend eerst met hun koffie moeten drinken voor wij vertrekken. Beaugency is een leuk authentiek dorpje, waar wij voor de verandering Creools hebben gegeten. Na nog een dag wandelen zijn wij een paar kilometer voor Blois.
Wij hebben iets met mensen van het genootschap. Vandaag, lopen wij langs de weg en er toetert iemand. Wij zwaaien terug. De wagen keert en komt ons tegemoet. Er stapt een man uit, stelt zich voor als de voorzitter van het Compostella genootschap voor de omgeving Orléans en Tours en verteld dat wij een weg te ver van de Loire aflopen, dus volgende kruising rechts en einde links en alles komt goed. Oh ja bij Tours opletten wat daar zijn ze met de spoorlijn bezig. Bon Camino en weg was hij. Jaja maar kortste weg zonder hoofdwegen hebben wij hier, dus doorlopen maar. Noch geen half uur later worden wij geroepen door een boer, ga niet goed zo, want straks wordt de weg gevaarlijk. Volgende weg rechts einde links en dan fietsroute langs de Loire volgen. En dat allemaal in het Frans. De Hollanders gaan om en hebben geen spijt gehad van deze prachtige route.
Wij zijn nu op een camping, hebben avond boodschappen gedaan in een streekwinkel. Kunnen zo weer voldaan gaan slapen.
Deze ochtend zijn we om kwart voor acht al klaar om te lopen. Het is een warme dag door een prachtig gebied. Onderweg worden wij ingehaald door twee dames op de fiets, deze hadden wij al twee avonden gezien en wij vroegen ons af wat voor omwegen zij allemaal gemaakt hadden. Niets van dat alles kapotte fiets en dan kom je niet ver. Waar gaat de reis naar toe dames? Wij zijn dames zonder doel. Das mooi want wij zijn mannen zonder plannen. Lachend werd er afscheid genomen en zagen wij ze uit het zicht verdwijnen. Slaapplaats gevonden in Mosnes.
Langs de Loire lopen betekent de hele dag bonjour roepen naar Nederlandse langsfietsende 60+ vrouwen, die hun komst al lang voor het passeren aankondigen door een continu gekwakkel. Aan het eind van zo'n dag ben je uitgebonjoured.
We hebben inmiddels ook kennis gemaakt met nieuwe fauna. 3 slangen in 2 dagen is onze score. We gaan er vanuit dat ze banger voor ons zijn dan wij voor hen.
Vandaag woensdag 3 juli is onze 33e dag. Zitten dus op een derde, vlak voor we morgen Tours gaan bereiken. De route van vandaag voert door de Touraine streek. Wijngaarden en in rotsen uitgehouwen caves. We lopen door het middeleeuwse Amboise, waar we foerageren.
Einddoel voor vandaag is de 4e camping op rij, in Montlouis-sur-Loire. Aangezien we vanochtend in de regen moesten afbreken, moeten de tentjes eerst drogen voor we kwartier kunnen maken.
Er is een restaurantje op de camping, dus we kunnen weer eens warm eten voor we de slaapzak induiken. Morgen tampon halen in Tours!

Ben, Hans en Theo

• 03 Juli 2013 - 17:48

Esther:

Goededag mannen,
    laat op de werkdag komt jullie mailtje binnen, en dan belt er toch niemand meer dus mooi de tijd om het even te lezen, leuk! Je dit: bon continuation!

Au revoir,
    Esther.

• 03 Juli 2013 - 18:24

Hans + Yvon:

geoutilleerd, authentiek, basiliek....
    Laten die 2 culturelen die bierdrinker ook af en toe aan het woord?

Walking on sunshine.

Hans en Yvon

• 03 Juli 2013 - 19:13

Petra Lagas:

Hier en daar je broodjes kopen,
    eerst de wasjes dan weer lopen.
    slapen tussen pracht en praal,
    jongens wat een avontuur allemaal.
    gelukkig zijn jullie verre van verlegen,
    want jullie komen geregeld mensen tegen.
    je m'apelle Theo, Ben of Hans,
    al lopend spreken jullie straks gewoon vloeiend Frans ;-)
    Wij hier hopen dat het voorlopig niet meer gaat gieten,
    zodat we van jullie zonnige verhalen kunnen blijven genieten.

Tot een volgende keer maar weer hoor,
    en zet dagelijks jullie beste beentjes voor!!

• 03 Juli 2013 - 20:07

Loes:

Wie was die cultuurbarbaar ?

• 03 Juli 2013 - 22:41

Patricia En Peter:

Ben, de e-mail met jullie link erin is weer ontvangen. Wat ben je toch een handige sodemieter!

• 04 Juli 2013 - 08:40

Vera:

Heren wat een kleurrijke verhalen, en beleven doen jullie ook veel.
    Geniet er iedere keer weer van.

• 04 Juli 2013 - 08:45

Fred Van Wijk:

Hans en kornuiten,
    Ben zelf net terug van vakantie en zit in volgorde jullie verhalen te lezen. Ik heb genoten!!!
    Volgens mij kun je er zo een reality show van maken. Kijkcijfers gegarandeerd :)

Maar voor nu veel succes en zo te zien gaat dat zeker lukken.

Fred

• 04 Juli 2013 - 09:04

Lianne:

Ha Ben (en andere mannen),

Komt dat Frans toch nog lekker van pas......lekker zeg.
    Ik geniet van jullie verhalen; succes, plezier en meer van dat alles!!!!!!!

• 04 Juli 2013 - 14:45

Lars Ruitenbeek:

Hey Hans slangen op de weg, slangen op kantoor, het is jou om het even, tijger!

• 05 Juli 2013 - 16:19

HANS EN NEL:

HEREN WAT EEN MOOI REIS LEUK VERSLAG
    ZIJN DE SCHOENEN NOG NIET VERSLETEN ?
    GTJES HANS EN NEL

• 05 Juli 2013 - 22:56

Maurice:

Laat mij raden wie er voor de cultuur gingen en wie voor het bier!

• 07 Juli 2013 - 12:34

Grietje En Bas:

Hallo Theo, Ben en Hans
    Net terug uit Frankrijk hebben een goede vakantie gehad.
    Jullie reisverhalen gelezen dus we zijn helemaal op de hoogte.
    Prachtige verhalen.
    We blijven jullie volgen met de kaart op schoot.
    Veel wandel plezier en een goede reis toegewenst.
    Vriendelijke groeten Bas en Grietje.

• 09 Juli 2013 - 11:26

Ad De Jong:

Al een prima prestatie zo op één derde. Ik blijf genieten van jullie avonturen en humor. Je ziet het voor je....

Ad