Eindelijk - Reisverslag uit Maasdal, België van Ben Hans of Theo - WaarBenJij.nu Eindelijk - Reisverslag uit Maasdal, België van Ben Hans of Theo - WaarBenJij.nu

Eindelijk

Blijf op de hoogte en volg Ben Hans of Theo

11 Juni 2013 | België, Maasdal

Ook ik kan me aansluiten bij Hans en Theo. Voor degene die mij niet kennen, Ben is mijn naam. De reden dat ik niet gelijk met de beide mannen ben vertrokken is dat ik tot Namen (Via Mosana) het pelgrimspad (bijna) heb gelopen en het scheelt een aantal verlofdagen. Daar Theo en Hans een kortere route volgen via Antwerpen, Brussel, Nijvel loop ik samen met zwager Cees in vier dagen naar het snijpunt van mijn route en die van Hans en Theo (Via Gallia Belgica). Deze ligt bij Binche net onder La Louviere. Cees stapt op 13 juni in Binche op de trein naar huis. Van daaruit lopen wij gedrieën naar St. Quentin, Compiegne, Parijs door naar Tours, Bordeaux naar de Pyreneeën. We denken daar rond 1 augustus aan te komen. Daarna rechtsaf door Noord Spanje naar Santiago de Compostella. Wij zijn voornemens om door te lopen naar Finistere (Het einde van de wereld) 100 km verderop aan de Atlantische oceaan. We verwachten de eerste week van september aan te komen. Ik loop bijna 2200 km Theo en Hans bijna 2500 km
Zondag met de trein in Namen aangekomen en naar Franiere gelopen. Mooie loop en rond 4 uur aangekomen op ons eerste adres. Op internet stond vermeld dat deze gite tot 21 juli bezet was echter de slaapplek lag zo mooi op de route dat we hebben gevraagd of er gelegenheid was of er twee tenten op de locatie worden opgezet. En dat op zijn Google vertaalfrans. We kregen een keurig bericht terug op zijn Google vertaal nederlands. "OK, If het regen je kan slapen in mijn huis." Nu staan we met twee tenten op een klein plekje naast de moestuin. Het begon een beetje te spetteren en gezien ik de afgelopen 59 jaar een beetje druk ben geweest heb ik even de ogen toe gedaan. Om 20.30 werd ik wakker en probeerde een praatje te maken met de eigenaar van zijn nieuwe camping die buiten stond. Dat viel niet mee, Frédéric sprak Frans en een beetje Nederlands en een beetje Engels. Wij van alles een beetje, incl. handen en voeten. Hij studeerde lanbouwkunde en zijn gans, kippen, konijnen, bijeen, moestuin en fruitbomen werden gebruikt voor experimenten om ecologisch en economisch verantwoord voedsel te kunnen maken. Tijdens zijn enthousiaste uitleg schrok hij, er moest snel een pizza uit de oven worden getrokken. "pizza noir?" vroeg ik, blij dat ik op beide woorden kon komen en ook nog in de juiste volgorde. Dat viel mee, de pizza stond op de tafel te dampen. Cees was intussen ook zijn tent uit en kwam er bij staan. Omdat we uitgerust waren vroeg ik of er in de buurt koffie was te verkrijgen. Non, maar of we zin hadden in een glaasje wijn. Vast wel. Binnen gekomen gingen we aan tafel boven de dampende pizza. Lusten jullie een stukje? Vast wel. Wijn werd ingeschonken en voor de tweede keer was er een verschrikt gezicht. Nu moest het brooddeeg worden gekneed. Dat vond plaats op dezelfde tafel. Zijn gedrevenheid was te waarderen maar door het beuken op het deeg klotste de wijn over de randen van de glazen. Zonde, ik had liever een liter bloed verloren.
's morgens konden we van zijn badkamer gebruik maken en het deeg van gisteravond was verandert in dampende plakken brood. Of we aan wilden schuiven. Vast wel. Zelf gemaakte kaas en honing was het beleg en om 9.15 vertrokken we naar het westen.
Prachtige omgeving. De rivier de Sambre diverse malen doorkruist en km langs gelopen. Onderweg naar koffie uitgekeken. Niet direct gevonden. Wel stickers op huizen waarop stond "no pub"!? Bleek dat werd bedoeld non publication (geen reclame). Rond 14.00 uur een café gevonden voor een bakkie. De serveerster vroeg of we Russisch spraken en een vriendelijke nieuwsgierige man of we Arabisch spraken. Het werd Engels. Na uitleg en koffie werd ons een bon voyage toegewenst en de Arabier meldde ons dat Allah met ons mee reist. Dat is de tweede al die ongevraagd mee reist, God ook al.
Cees is een natuurmens. Hij ziet en weet van alles Een bonte specht, wilde aardbeien en vertelt dat het sap van weegbree de jeuk van brandnetels kan wegnemen.
Verder vandaag een prachtige dag en geen problemen zoals gulpritsen of lekkende matjes. Als het kan wil ik dit graag nog drie maanden vol houden.
groet, Ben

• 11 Juni 2013 - 08:09

Marc Degekamp:

Zet hem op, Ben!

• 11 Juni 2013 - 08:45

Lianne:

Ha Ben, je bent begonnen...... Heel veel plezier, succes en meer van dat! Tot horens.

• 11 Juni 2013 - 08:59

T. Vera En O. Gerard:

Heel veel loop plezier en wij reizen via jullie verhalen mee

• 11 Juni 2013 - 11:20

Theo En Loes Jukes:

Hé Ben, gelukkig dat je nu ook kan beginnen. Ik wens je eerst heel veel plezier met Cees en daarna met Theo en Hans. We vinden het heel ,leuk dat we jullie reis kunnen volgen. Theo en Loes.

• 11 Juni 2013 - 13:34

Nelleke:

Leuk ben om ook van jou te horen. De weegbree is ook heel goed voor schaafwondjes ed tegen ontstekingen toevallig vorige week geleerd van mijn buurvrouw tijdens de avondvierdaagse, hoop dat jullie het niet nodig hebben uiteraard.heel veel loop plezier en groetjes aan cees.
    Groetjes fam Zandvliet

• 11 Juni 2013 - 18:20

Bea:

Leuk Ben ook van jou en Cees iets te lezen. Zo gauw ik zie dat er weer een mail is laat ik de boel de en ga jullie verhalen lezen, ik vind het hartstikke leuk. nogmaals mooie wandeldagen en geniet ervan!
    O ja, zal ik dan maar een engeltje sturen die op je schouder meereist , is waarschijnlijk lichter dan die andere twee.

• 11 Juni 2013 - 19:13

Patricia En Peter:

EINDELIJK...is Benonderweg.nl ook on line. Leuk Ben! Een mooi en humorvol begin van nog vele wandelavonturen, naar wij dachten.

• 11 Juni 2013 - 19:33

Cor:

Ha die mannen jullie zij wel een eind weg een paar keer geprobeerd te bellen en te sms'en naar Cees maar het is zo ver het komt er nog aan denk ik.
    Fijn dat je ook bent begonnen en lekker samen met Cees de eerste dagen tot je de metgezellen ziet waar je nog een lange tijd mee op moet trekken.
    Ik hou alles in de gaten en als jullie voorbij Bordeaux zijn heb ik nog een adres waar je een echte Amsterdamse kroket kan eten.
    Ben het is al zo vaak gezegd denk ik maar geniet ervan echt doen het is zo prachtig allemaal alles wat je mee maakt.

Cor

• 11 Juni 2013 - 22:21

Vincent:

Hallo mannen , zelfs in griekenland de reisverslagen gelezen, sta versteld wat jullie allemaal meemaken .
    leuk om te lezen , we volgen jullie, blijf lopen en schrijven.

groetjes Vincent en Irene

• 12 Juni 2013 - 17:54

Josje:

Nou jongens jullie komen elkaar vandaag tegen.
    Wat zullen jullie een leuke verhalen te vertellen hebben.
    Voorlopig nog niet naar bed dus.
    Neem er een lekker Belgs biertje bij.

Groetjes

• 12 Juni 2013 - 18:20

Marion Dejong:

Hoi Ben en medeloopers
    Wat super leuk om jullie reisverhalen te volgen, de hele straat leeft mee hoor geniet lekker met zijn allen
    Groet bert en marion